De Erfgoedmonitor
menu

Erfgoedmonitor databank

De gegevens voor de Erfgoedmonitor worden verzameld in een databank, waarvoor de presentatie-software "Swing"® wordt gebruikt. Deze databank is bedoeld voor beheer, analyse en presentatie van statistische en geografische informatie.

Op elke pagina waar een kaartje of een grafiek wordt getoond, ziet u daaronder een link naar de presentatie in de databank. Als u deze aanklikt zal deze openen in een bovenliggend venster. U kunt hier vervolgens zelf de gegevens aanpassen of nieuwe selecteren en het niveau kiezen waarop u die gepresenteerd wilt krijgen.

In de databank kunt u in het linkermenu bovenin een keuze maken uit onderwerpen. Na selectie van een (sub)onderwerp kan onderin de linkerkolom het gebiedsniveau nader worden gespecificeerd. Ook is het vaak mogelijk verschillende dimensie(s) te selecteren. Onderin de pagina kan het gewenste jaar of periode worden gekozen. Via de 'hamburger' bovenin links kan de presentatie als spreadsheet worden geëxporteerd of als afbeelding opgeslagen. Klik hier voor een demo-filmpje of download de handleiding in pdf

De databank is te openen via deze link.

Databank Kaart Nederland